eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Így újul meg a Nemzeti Galéria

Az év végéig a Magyar Nemzeti Galéria több állandó kiállítása is megújul, emellett tárgyalások folynak egy Chagall-tárlat őszi magyarországi bemutatásáról is.

A Magyar Nemzeti Galériát az egykori királyi palota belső teréből alakították ki, és műszakilag, illetve látványilag is a hetvenes éveket idézte. Baán László a Szépművészeti Múzeum főigazgatója szerint érdemes átalakítani az épületet, mivel a környezet befolyásolja a látogatói élményt.

A kormány 100 millió forintot adott a felújításra, amelyet év végig kell befejezni - mondta az Inforádiónak a főigazgató. A változtatásokat a fogadótérrel kezdik, majd a különböző lámpákat, ajtókat is kicserélik, új színt kapnak a termek és egységes látványt alakítanak ki. Megújul a Kis Gótika néven ismert terem, amelyben eddig a gótikus fatáblák voltak.

Az épület mellett a kiállítások is megújulnak. Tárgyalások folynak egy Chagall-kiállítás áthozásáról Luxemburgból. A Chagall-kiállítással párhuzamosan mutatnák be Ámos Imre - akit a magyar Chagallként emlegetnek - festőművész tárlatát.

Õsztől életmű kiállításokat is terveznek a Nemzeti Galériában. Például Bálint Endre magyar festőről, akinek nemcsak műveit mutatják be, hanem azt az európai környezet is, amely motiválta.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×