eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem szívesen látott vendég Kínában az Oscar-díjas színész

Nem szívesen látott vendég többé Kínában Christian Bale Oscar-díjas brit színész, aki azzal vívta ki a távol-keleti ország politikai vezetésének ellenszenvét, hogy meg akart látogatni egy másként gondolkodót.

Bale főszereplője annak a The Flowers of War című filmnek, amely az 1937-es nankingi mészárlást eleveníti fel. Kína ezt az alkotást nevezte a legjobb idegen nyelvű Oscar-díjra.

A színész kínai tartózkodása idején, a múlt héten meg akarta látogatni Csen Kua-cseng ellenzéki személyiséget, azonban őrök feltartóztatták. Csen Kua-csenget házi őrizetben tartják. Az incidenst rögzítette a CNN amerikai hírtelevízió színészt kísérő stábja.

Arra kérdésre, hogy a nagy nyilvánosság vezetett-e oda, hogy Bale nem szívesen látott vendég Kínában, a távol-keleti ország külügyminisztériuma azt válaszolta, a színésznek kellene zavarban éreznie magát, nem Kínának.

A tárca emlékeztetett, a film rendezője hívta meg Bale-t, hogy vegyen részt az alkotás kínai premierjén. "De nem azért hívták meg, hogy híreket fabrikáljon, és filmet vegyen fel egy bizonyos városban" - fogalmazott a minisztérium.

Christian Bale úgy fogalmazott, csak kezet akart rázni Csennel és meg akarta mondani neki, hogy milyen inspirációt jelent személye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×