eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A kiállításszervező tanácsa: Ha fél valakitől, képzelje el alsógatyában!

"Ha alsógatyában ábrázoltam volna Hitlert, nem lett volna háború" - fogalmazta meg egy belga festőművész a minap megnyílt múzeumának lényegét. A brüsszeli kiállítás főként belga hírességek alsóneműit tárja a látogatók elé.

A Musee du Slip, avagy az alsónemű-múzeum ötlete Jan Bucquoy-tól származik. Júliusban nyitott tárlatának minden darabja autentikus: legalább egyszer viselte a politikusként, zenészként vagy művészként közismertté vált tulajdonosa.

"Ha az ember fél valakitől, egyszerűen el kell képzelnie fehérneműben. A fölé- és alárendeltség nyomban összeomlik, és nyilvánvalóvá válik, hogy ő is olyan ember, mint bárki más. Mind egyenlők vagyunk, mind testvérek" - jelentette ki Bucquoy.

Azok a hírességek, akik nem akartak vagy nem tudtak alsóneművel szolgálni a különös művészet oltárán, festett képeken jelennek meg a múzeum gyűjteményében. Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök például testszínű, virágmintás alsóneműt visel egy Andy Warhol-stílusú képen.

A Fabiola belga királynéról készített kép múlt héten 550 euróért (150 ezer forintot kitevő összegért) kelt el, ami a művész szerint teljesen rendjén való.

"Ha valaki Picassót vagy Van Goghot vesz 50 millióért, végül is csak a festék árát fizeti meg, nem azt, hogy milyen jól van megfestve. Van Goghnál túl sok a sárga, Piccasónál a nőknek három szemük és két orruk van. Miért adna ki ezért valaki 50 milliót?" - mondta Bucquoy.

"A mindennapok költészetét akarom megteremteni más kontextusba helyezve a dolgokat. Azt mondom, hogy a fehérnemű művészet, bekeretezem, és újszerű módon láttatom a világot" - fogalmazta meg művészi hitvallását a belga szürrealista festő.

Õszi párizsi kiállítására Nicolas Sarkozy francia elnök és felesége, Carla Bruni alsóneműit is szeretné megkapni, de a legnagyobb trófea szerinte a pápa vagy az iráni elnök alsója lenne. "Biztosan tódulna rá a nép" - jósolta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×