eur:
389.55
usd:
361.98
bux:
68446.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Attila elmegy"

Attila elmegy címmel hallhatók péntek este, a költészet napja alkalmából Maróti György írásai a Gödör Klubban. A szerző Víg Mihály és Magyar Péter zenéjére olvassa fel műveit.

József Attila 1905 április 11-én született. Rá is emlékezve rendezik meg Magyarországon minden évben ezen a napon a költészet napját, az ünneplésbe minden évben bekapcsolódik a fővárosi, Erzsébet téri Gödör Klub is.

Péntek este ebből az alkalomból a többi mellett Maróti György József Attiláról szóló írásait hallhatják. Utána a költő verseit adják elő megzenésítve vagy prózában a klub rendszeres fellépői, többek között Bárdos Deák Ági, Víg Mihály, Dévényi Ádám, Busa Pista, Szilvási István és Kovács Antal. Este 9 órától fellép Busa Pista, a Sziámi és a Balaton zenekar.

A jeles nap alkalmából pénteken felavatták a fővárosban Szécsi Margit költő újraöntött mellszobrát, emellett megkoszorúzták a Liszt Ferenc téri szobrát.

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.

Ezen a napon hagyományosan koszorút helyeznek el az irodalmi szervezetek képviselői és a IX. kerület polgármestere a költő budapesti emléktáblájánál, egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utcában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×