eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mi köze Jennifer Lopeznek a brutális gyilkosságokhoz?

A mexikói rendőrség letartóztatott egy férfit, akit azzal vádolnak, hogy köze lehetett az úgynevezett maquiladora gyilkosságokhoz. Az Egyesült Államok melletti határvároskában történt rejtélyes esetekkel két hollywoodi film is foglalkozik. Az egyik főszereplője Jennifer Lopez.

Az októberben a mozikba kerülő, Jennifer Lopez nevével fémjelzett mozi PR-felelősei aligha álmodhattak volna jobb időzítésről. A Bordertown (Határváros) című alkotásban ugyanis a színésznő-énekesnő olyan újságírót játszik, aki a 400 fiatal nő halálát okozó gyilkosságsorozat ügyében nyomoz.

A Ciudad Juarez nevű város környékén játszódó eseményeket a "maquiladora gyilkosságoknak" nevezték el azután a gyár után, melyben az áldozatok többsége dolgozott.

A rendőrség nem foglalkozott vele

A gyilkosságsorozat 1992-ben kezdődött, amikor az akkor aláírt Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény következtében megszaporodott az Egyesült Államokból Mexikóba költöző gyárak száma.

A mexikói rendőrség évekig megpróbálta elbagatellizálni a fiatal nők meggyilkolását, holott a holttestek szinte napi rendszerességgel tűntek fel Ciudad Juarez utcáin és a környező hegyekben.

Az általában szegény áldozatok rokonai hiába állították, hogy a gyilkosságokat szadista szexmániások követték el, akik nagyon jó kapcsolatokkal rendelkeztek a megfelelő helyeken.

Fontosak a spanyol ajkú nézők

Az egyik gyanúsított, Edgar Alvarez Cruz letartóztatása sokat segíthet a Borderline (Határváros) című film népszerűsítésében és egyben jelzi: Hollywoodnak olyan fontos kezd lenni a spanyol ajkú kisebbség, hogy hajlandó 25 millió fontot költeni egy filmre és felkérni Jennifer Lopezt a főszerepre.

"Greg (Nava, a rendező) megkeresett és elmagyarázta, hogy mi is folyik Juarezben. Amint értesültem az eseményekről, úgy éreztem, részt kell vennem a forgatásban. Egyszerűen muszáj volt megcsinálnom - hogy felszínre hozzuk az eseményeket" - fogalmazott Jennifer Lopez.

Volt már ilyen

Az ügy pikantériája, hogy ugyanezt a gyilkosságsorozatot már feldolgozta egy film, melyet a brit Kevin Dobson írt és rendezett, és melynek - oknyomozó újságíró - főhősnőjét Minnie Driver játszotta.

Az élet mindenesetre ebben az ügyben a hollywoodi filmforgalmazók kezére játszott.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×