Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Darálás - az új kulthorror

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tandemben készít horrorfilmet a két kultrendező, Quentin Tarantino és Robert Rodriguez. A Grind (Darálás) két darabja: a Death Proof (Tarantino) és a Planet Terror (Rodriguez) között improvizált mozielőzetesek szórakoztatják majd a nézőket.

Robert Rodriguez a július végén megrendezett San Diego-i képregény-találkozón két jelenetet is bemutatott hamarosan elkészülő zombifilmjéből.

A Planet Terror nyitójelenetében a Michael Biehn alakította seriffnek arról panaszkodik helyettese, Tom Savini, hogy a járőrkocsiban ülő gyanúsított leharapta az egyik ujját.

Mire kimennek, bezúzott ablakkal és üresen találják az autót, a megbilincselt bűnöző, Freddy Rodriguez pedig az ajtóban állva szemléli a történéseket.

Egy másik jelenetben Freddy egy zombikkal teli kórházban némi robbanóanyagot szállít erősítés gyanánt a frissen amputált lábú sztriptíztáncosnőnek, Cherrynek, akit Rose McGowan alakít.

Tarantino kaszabolós filmjének főszereplője Kurt Russell lesz, aki a gyors autók és forróvérű nők iránt rajongó Stuntman Mike szerepében gyilkol.

Partnerei és leendő áldozatai között tudhatunk olyan thrillerekben edződött színésznőket, mint Vanessa Ferlito és Jordan Ladd, Tracie Thoms; a Sin Cityből ismert Rosario Dawson. Bár szereplőgárdája összeállt, Tarantino még nem kezdte el a Death Proof forgatását.

Már most tudható, hogy a két film hossza az eredetileg tervezett 60 percesről időközben 90-90 percesre duzzadt.

Közéjük négy vagy öt álelőzetes kerül, például a Machete, a bérgyilkos szívtipró szerepében tetszelgő Danny Trejóval (Desperado), aki bőr nagykabátjában vagy száz bozótvágó kést
hordoz, és az utakat szeli gépfegyverrel felszerelt hatalmas motorján.

Tarantino tervei között szerepel két, a Kill Billre utaló animációs előzetes; az egyik Bill múltjára, a másik a Menyasszonyra fókuszál.

A technikai részletekre kitérve, Tarantino filmre forgat, Rodriguez a digitális technikát alkalmazza.

Ami mégis egységessé teszi majd az összképet, hogy az utómunka során karcos képeket és ugrókockákat varázsolnak a tökéletes minőségű képsorokra. Az alkotók célja ugyanis visszaadni a régi külvárosi vetítőkben átélhető, mára már szinte elfeledett élményt.

A Grind világpremierje várhatóan jövő tavasszal lesz.