eur:
401.56
usd:
363.91
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga
Nyitókép: X/Special Kherson Cat

Atomháborúra épített orosz luxuspáncélost semmisítettek meg az ukránok – videó

Mindössze öt darab készült a Ladoga parancsnoki járműből, amelyet arra a célra építettek annak idején, hogy biztonságban és gyorsan tudjanak közlekedni a szovjet vezetők, politikusok egy esetleges atomháborús konfliktus idején.

Az ukrán hadsereg megsemmisített egy különleges orosz páncélozott járművet, melyet annak idején még a Szovjetunió fejlesztett ki a Kreml vezetői számára a nukleáris háborúra gondolva – írja a Porfolio.

A ritkaságnak számító Ladoga parancsnoki járműből mindössze öt készült, melyek közül egyet még tavasszal kiiktatott az ukrán haderő. Most újabb felvételeket tettek közzé a Telegramon egy ilyen páncélos megsemmisítéséről, de azt nem lehet tudni, hogy ugyanarról a járműről van-e szó, amelyet már hónapokkal ezelőtt lehetett látni a közösségi oldalakon, vagy a mostani egy újabb veszteség.

A most nyilvánosságra hozott felvételeken az látszik, ahogy találatot kap az ukrán harcmezőn álló, lánctalp nélküli jármű.

A Ladoga azért egyedülálló harci jármű, mert állítható támlájú, dönthető bőrszék és televízió is helyet kapott benne, hiszen kifejezetten a kommunista párt felső vezetése számára készült. Olyan felszereléssel látták el, amely megvédi az utasokat a radiológiai, kémiai és bakteriológiai szennyeződésektől.

A „luxuspáncélost” a T–80-as harckocsi alvázát alapul véve fejlesztették ki arra a célra, hogy biztonságban és gyorsan tudjanak közlekedni a szovjet vezetők, politikusok egy esetleges atomháborús konfliktus idején.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Kis mínuszban az amerikai indexek a fontos adatok előtt

Kis mínuszban az amerikai indexek a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtti óvatosságnak és az iráni-izraeli háború kockázatával kapcsolatos nagyfokú bizonytalanságnak is lehet szerepe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×