eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia
US President John F Kennedy (left), First Lady Jacqueline Kennedy (in pink), and Texas Governor John Connally ride in a motorcade from the Dallas airport into the city.
Nyitókép: Bettmann

Nyilvánosságra hozná a Kennedy-gyilkosság aktáit Donald Trump

A republikánus elnökjelölt ezt ígérte, miután beállt mögé Rober F. Kennedy.

A Kennedy-gyilkosság még nem publikált dokumentumait is nyilvánosságra hozza, ha megnyeri az elnökválasztást – ígérte arizonai kampánygyűlésén Doland Trump, amikor a színpadra hívta a mellette kiálló Robert F. Kennedyt.

A politikus JFK testvérének, az 1968-ben szintén megölt Robert F. Kennedynek a fia, aki tavaly lépett ki a Demokrata Pártból, és a család hagyományaival szakítva állt ki a republikánus elnök-jelölt mellett.

Donald Trump egy bizottságot is létrehozna, amely a korábbi elnökök, elnökjelöltek elleni merényletek, gyilkossági kísérletek ügyeit vizsgálná, így az ellene nyáron elkövetett merényletkísérlettel is foglalkozna.

A John F. Kennedy meggyilkolásáról szóló dokumentumok túlnyomó többségét már nyilvánosságra hozták, miután egy 1992-es törvény erre kötelezte az amerikai kormányt. A Time magazin tavaly ősszel azt írta ugyanakkor, hogy még mindig több ezer oldalnyi anyaghoz nem lehet hozzáférni, mert az előző Trump-adminisztráció és a Biden-kormányzat is halogatta a titkosítás feloldását.

JFK-t 1963-ban Dallasban lőtték le, a hivatalos változat szerint egy magányos gyilkos, Lee Harvey Oswald volt az elkövető. Ezt azonban sokan kétségbe vonják, és számos konteó született a kérdésben.

Címlapról ajánljuk
Prószéky Gábor: néhány dologban lekörözi a PULI a ChatGPT-t

Prószéky Gábor: néhány dologban lekörözi a PULI a ChatGPT-t

Azok a nyelvek lesznek túlélők, amelyeket a digitális világban is rendszeresen használnak, és a magyar szerencsére ilyen nyelv – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a HUN-REN Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója. A Széchenyi-díjas matematikus, nyelvész beszélt arról is, hogy kifejlesztették a magyar ChatGPT-t, a PULI-t, amely több tízmilliárd szóval dolgozik, és sokkal jobban ismeri a magyar kultúrát, mint az OpenAI terméke.

Izrael megelőző csapást mért Libanonra, a Hezbollah Észak-Izraelt támadta

Az izraeli hadsereg (IDF) vasárnap helyi idő szerint reggel 5 óra előtt megelőző támadást indított Dél-Libanonban, majd rövid időn belül a libanoni síita Hezbollah mozgalom több mint háromszázhúsz lövedéket és drónt indított Izrael északi része felé, válaszul Fuad Sukr július 30-i célzott kivégzésére Bejrútban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×