eur:
390.8
usd:
359.9
bux:
0
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Marcel Ciolacu kijelölt román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke beszél a kormányáról tartott bizalmi szavazás előtt a parlament bukaresti üléstermében 2023. június 15-én. A PSD és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 2021-es megállapodása alapján a PNL átadta a miniszterelnöki tisztséget a PSD-nek, ezzel új, kétpárti kormány alakul, amelyből kimarad az eddig a nagykoalícióban részt vevő Romániai Magyar Demokrata Szövetség, az RMDSZ.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Orbán Viktor beszédéről a román miniszterelnök is nyilatkozott

A román újságírók hiába kérdezték Marcel Ciolacu román miniszterelnököt, hogy mit gondol Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszédéről, a kormányfő nem volt hajlandó véleményt mondani. Szerinte a magyar miniszterelnök csak azt mondta el, amit Budapesten és Brüsszelben is elmond.

Marcel Ciolacu román miniszterelnök nem kívánta kommentálni magyar kollégája, Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen elmondott beszédét – írta a News román hírportál. A cikket az Index idézi.

Románia kormányfője elhárította az Orbán Viktor beszédét firtató kérdéseket, és védelmébe vette Magyarországot, kiemelve a két ország szoros gazdasági kapcsolatait.

A román kormányfő visszakérdezett: Orbán Viktor mondott valamit Romániáról? Azt akarták, hogy tiltsam meg neki, hogy Romániába jöjjön. Szerintem ugyanazt mondta, amit Brüsszelben és Budapesten is. Ez nem az én dolgom – fogalmazott Marcel Ciolacu.

A román kormányfő elmondta, hogy konkrét gazdasági kérdésekről tárgyalt magyar kollégájával, majd hangsúlyozta, hogy Magyarország Románia harmadik legfontosabb partnere az Európai Unióban.

Címlapról ajánljuk
„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek
Párizsból jelentjük

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 29. 06:58
×
×
×
×