eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Csütörtök kora hajnalban egy teherhajó nekiütközött egy hídnak a dél-kínai Kuangcsou városában
Nyitókép: Forrás: X / People's Daily, China

Túl sokáig halasztgatták egy kínai híd felújítását, egy teherhajó leszakította

A helyi hatóságok már három évvel ezelőtt megállapították, hogy a hidat ütközéselkerülő védelemmel kellene ellátni, most meglett a halogatás ára.

Csütörtök kora hajnalban egy teherhajó nekiütközött egy hídnak a dél-kínai Kuangcsou városában (Európában elterjedt nevén Kanton) – írja a BBC híradása nyomán a Telex. Az ütközés hatására a híd kettétört, öt autó és egy busz is a folyóba zuhant. Két ember meghalt, egy megsérült, három embert még keresnek. A város a Gyöngy-folyó deltájában található, Dél-Kína egyik kulcsfontosságú kikötője.

A hajón nem volt rakomány. A kapitányt őrizetbe vették, a közelben tartózkodókat evakuálták - számolt be róla a helyi média a hatóság által közzétett információkra hivatkozva. A hajót üzemeltető társaság együttműködik a hatóságokkal.

Mint írja a lap, a híd felújítása jó ideje esedékes volt, de többször is elhalasztották. A tartomány vezetői már 2021-ben megállapították, hogy ütközéselkerülő létesítményeket kellene építeni a híd szerkezeti biztonsága érdekében. A bővítést eredetileg 2022 szeptemberére tervezték, ám a határidőt először 2023 augusztusára, majd idén augusztusra tolták ki.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×