eur:
389.71
usd:
363.92
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: X / Israel Defense Forces

Izrael: Hamász elleni bizonyítékok vannak az es-Sifá kórházban - videó

Az izraeli hadsereg (IDF) katonái fegyvereket, katonai felszereléseket és műszaki berendezéseket találtak a Gázai övezetben található es-Sifá kórházban - közölte szerdán az izraeli hadsereg szóvivője.

A hadsereg által kiadott videofelvételen a kórház egyik rejtett épületében talált tárgyak, továbbá automata fegyverek, gránátok, lőszerek és golyóálló mellények láthatók.

A Hamász palesztin terrorszervezet "hazugságnak és olcsó propagandának" minősítette a fegyverek megtalálásáról szóló bejelentést.

Izrael hetek óta állítja, hogy a Hamász "kórházakból háborúzik", a többi között az egészségügyi intézmények alá rejtette el infrastruktúráját, és élő pajzsként használja a civileket.

Az izraeli csapatok kedd éjjel hatoltak be az es-Sifá kórházba, a szerdai nap folyamán pedig konkrét helyszíneket vizsgáltak át az épületkomplexumban.

Daniel Hagari katonai szóvivő hangsúlyozta, hogy az es-Sifá kórházban talált tárgyak bizonyítékul szolgálnak arra, hogy a kórházakat a nemzetközi joggal ellentétesen katonai, terrorista célokra használják.

A Hamász bizonyítékok meghamisításával vádolta meg Izraelt, a palesztin terrorszervezet szerint Izrael így próbálja igazolni a gázai egészségügyi létesítmények elpusztítását, ami népirtással ér fel.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×