eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
An anonymous Caucasian entrepreneur holding a yellow envelope with a label on it, making it ready for delivery.
Nyitókép: FreshSplash/Getty Images

Elmagyarázta a posta, miért nem visz házhoz bizonyos csomagokat

Ha levélként adták fel, de nem fér be a postaládába, akkor a házhoz rendelt csomagért be kell menni a postára.

A Pénzcentrum több forrásból is úgy értesült, hogy a Magyar Posta esetenként nem szállítja ki az amúgy külföldről házhoz rendelt csomagokat. Futár helyett csak egy SMS-t kapnak a vásárlók, hogy a szállítási címéhez közel eső postára megérkezett a csomagja, amiért be lehet fáradni. Noha a házhozszállítási díjak költsége 6-8, akár 12 euró is lehet.

A gazdasági portál néhány postahivatalt fel is keresett, az ottani tájékoztatás szerint igaz, hogy vannak olyan csomagok, amiket már nem visznek házhoz a posta dolgozói, sőt, az is kiderült, ez annyira nem nagy újdonság, inkább megszokott.

A vállalat hivatalos válaszában leszögezte, hogy minden esetben jogszerűen jár el a különböző küldeménytípusok kézbesítése során: a Magyar Posta a nemzetközi tértivevényes levélküldeményeket és a nemzetközi könyvelt levélküldeményeket jogszabály által meghatározott keretek között házhoz kézbesíti. Csakhogy vannak olyan, a Magyar Postán kívülálló esetek, amikor

a küldő bár levélként adja fel küldeményét, az méretéből és súlyából fakadóan Magyarországon már csomagnak minősül

(nagyobb a szabványos levélszekrény bedobó nyílásának méreténél) és nem helyezhető el a levélszekrényben. Ezek azok a küldemények, amelyekről a posta értesítést hagy a címzett postaládájában – közölte a Pénzcentrummal a vállalat.

Sok esetben azonban nem postaládai értesítő várja a magyar vásárlókat, hanem csak SMS-t kapnak. Ez alapján úgy tűnik, hogy a csomagokat már oda sem adják a kézbesítőknek, hanem egyből a postahivatalokban helyezik el azokat.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×