eur:
387.97
usd:
361.61
bux:
68934.66
2024. május 9. csütörtök Gergely
Russia Ukraine Conflict Concept - Russian and Ukrainian Flags overlaying close up of war Military damage, destroyed tank and aircraft scraps in a pile
Nyitókép: Craig Hastings/Getty Images

Provokáló üzenet a megtámadott orosz határállomásnál - videó

A képek alapján komoly tűzharc lehetett az Oroszország területére betört katonai alakulat és a határátkelő személyzete között.

A Belgorod orosz nagyvároshoz közeli Grajvoronovo határátkelőt páncélos járművekkel felszerelt egység támadta meg. Mint az Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója, az InfoRádiónak elmondta, az alakulat olyan orosz nemzetiségű önkéntesekből áll, akik az ukránok oldalán harcolnak.

Úgy vélte: a magát Szabad Oroszország Légiónak nevező csoport nem lehet különösebben nagy létszámú, viszont ahhoz elegen vannak, hogy Moszkvában komolyan vegyék a támadásaikat, és így jelentősebb orosz erőket kössenek le.

A közösségi médiában megjelent videó képei alapján komoly lövöldözés lehetett a határátkelőnél. Az épület egy része romokban áll.

Bár videóban csak pár pillanatig látszik, mégis jól olvasható az határállomás falára, festékszóróval fújt üzenet:

Üdvözlet Bahmutból.

Az összecsapások után Moszkvában azt jelentették, hogy az orosz hadsereg egy amerikai gyártmányú páncélautót zsákmányolt a diverzánsoktól. Az ukránok pedig azt jelentették, hogy megszerezték az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB egyik BTR-80A típusú páncélozott szállító harcjárművét.

Tálas Péter azt is elmondta, hogy ez az ukrán oldalon harcoló alakulat már több szabotázs akciót hajtott végre messze a frontvonaltól, mélyen az orosz hátországban.

Címlapról ajánljuk
Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a hétközi kormányülés döntéseiről számolt be. A fő téma Hszi Csin-ping budapesti látogatása volt, de a miniszter beszélt arról, hogy a NATO ukrajnai missziójában Magyarország nem akar részt venni. Szó esett a csok plusz program állásáról, Magyar Péter politikai szerepéről és a kórházi várólistákról is.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×