eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Amerikai MaxxPro Dash típusú MRAP jármű. Fotó: Wikipédia
Nyitókép: Fotó: Wikipédia

Különleges amerikai harceszközt zsákmányoltak az orosz katonák - fotó

Az Oroszország területére betört fegyveres csoport egyik M1224 MaxxPro különleges járműve került az oroszok kezére. A behatolók viszont azt állítják, hogy ők is zsákmányoltak egy orosz PSZH-t.

A közösségi médiában keringő hírek szerint a Belgorod körzetébe betört harccsoportnak sikerült megszereznie az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB egyik BTR-82A típusú páncélozott szállító harcjárművét. Erről azonban egyelőre még nem jelent meg hitelt érdemlő fénykép vagy videó.

Ellenben az oroszok bizonyíthatóan zsákmányoltak egy amerikai gyártmányú úgynevezett MRAP, vagyis aknaálló, rajtaütés ellen védett járművet. Az M1224 MaxxPro a képek alapján viszonylag épségen került az oroszok birtokába, így feltételezhetően a diverzáns egység tagjai egyszerűen hátrahagyták.

Fontos tény azonban, hogy ezúttal nem ukránok törtek be Oroszország területére, hanem az ukrán hadsereg oldalán harcoló oroszok. A Szabad Oroszország nevű csoport tagjai korábban már több, hasonló támadást hajtottak végre, némelyiket mélyen az orosz hátországban.

Az ugyancsak a Twitterre feltöltött videóban pedig az ukránok mutatják be legújabb szerzeményüket. A kísérő szöveg szerint ez volt az első alkalom, hogy orosz területen sikerült ilyen nagy értékű fegyvert zsákmányolniuk, ráadásul tökéletes állapotban.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a The Guardian szerint kommentálta a Kreml-ellenes oroszok akcióját. MInt mondta, tájékoztatták a fejleményekről Vlagyimir Putyin elnököt, a csapataik pedig megkezdték a felkelők leverését.

(Címképünkön egy M1224 MaxxPro MRAP jármű látható.)

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×