eur:
394.69
usd:
365.27
bux:
65518.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Twitter

Az "ukán" elnök feleségét hívták meg a koronázásra, és ez nem elírás

Olena Zelenszka a Twitterre posztolta meghívóját, a sasszemű netezők lecsaptak rá.

"Megtiszteltetés volt részt venni III. Károly király és Camilla királyné koronázásán, és sikeres uralkodást és jólétet kívánni nekik" - idézi Volodimir Zelenszkij feleségét a Sky News, amely megosztotta a koronázásra szóló meghívóját.

Az internetezők azonnal kiszúrták, hogy az Ukrajna szóból mintha hiányozna az "r" betű. Azaz "Ukajna" elnökének feleségét, azaz first ladyjét invitálták Londonba. Egyesek szerint ugyanakkor erről szó sincs, csak a régi angol írásmódot alkalmazták, melyben a k és az r egybeolvad.

Bármi is volt az ok, Olena Zelenszka keveset törődött vele, és inkább az alkalomnak szentelte figyelmét, valamint a többi vendégnek, akik kifejezték szimpátiájukat Ukrajna irányába. Arról is írt, hogy jó volt ezeket hallani. Jill Bidennel, az amerikai first ladyvel is találkozott, akárcsak az izraeli elnökkel, valamint norvég és luxemburgi koronás főkkel.

Volodimir Zelenszkij nem volt ott a nagy napon, de gratulációját küldte, a királyt és a királynőt Ukrajna igaz barátjának nevezte és felidézte februári találkozását III. Károllyal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×