eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 5: (RUSSIA OUT) Governor of Chechnya Ramzan Kadyrov attends Russian-Saudi talks at the Grand Kremlin Palace on October 5, 2017 in Moscow, Russia. King Salman is on a state visit to Russia. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nyitókép: Mikhail Svetlov/Getty Images

Ramzan Kadirov: majd az én katonáim elfoglalják Bahmutot

A csecsen hadúr kiállt a Wagner csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin mellett és szemrehányásokat tett a moszkvai hadvezetésnek.

A Twitteren megjelent hírek szerint szerint Ramzan Kadirov bírálta az orosz védelmi minisztériumot, amiért nem reagált Jevgenyij Prigozsin bejelentésére.

Mint arról az Infostarton is írtunk, a Wagner vezetője közölte, hogy kénytelen kivonni zsoldosait Bahmutból, mert nem kapnak elég utánpótlást az orosz hadseregtől. Azt mondta: lőszer és fegyverek hiányában, emberei értelmetlen hálára vannak csak kárhoztatva.

Prigozsin nyilatkozatára reagálva a csecsen elnök most azt közölte, hogy az ő katonái átvehetnék a Wagneresek helyét és aztán már csak órák kérdése lenne a kelet-ukrajnai város bevétele. Bahmutot tavaly augusztus óta ostromolják az oroszok, de még mindig nem tudták birtokba venni az egész várost. Az elkeseredett és rengeteg áldozatot követelő harcokban főleg a Wagner csoport emberei vettek eddig részt, bár az utóbbi pár hétben az orosz hadsereg elit, ejtőernyős egységei is beszálltak az ostromba.

Ugyanakkor Ramzan Kadirov azért is kritizálta a moszkvai védelmi minisztériumot,

amiért nem nyújt elég támogatást az ő embereinek sem. Felidézte, hogy amikor a csecsen önkéntesek Mariupolnál harcoltak egy alkalommal öt tankot kértek a gyalogság támogatására. De az oroszok csak egy harckocsit küldtek és annak a személyzete is elhagyta a járművet az első összecsapást követően. Kadirov szerint embereinek kellett megnyugtatnia az orosz harckocsizókat és rávenni őket arra, hogy legalább egy ukrán állást lőjenek ki.

A csecsen hadúr azt is felidézte, hogy az ukrajnai harcok kezdete óta próbált lecseréltetni harminc tüzérségi eszközt, de kérése süket fülekre talált Moszkvában. Végül már személyes tárgyalt a védelmi minisztérium vezetőivel, ám akkor is csak egy hónapos alkudozás után kapta meg a fegyvereket.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×