eur:
394.16
usd:
369.77
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Royal Salute

Különleges, kékben pompázó whisky készül Károly koronázására – videó

Közeleg III. Károly koronázási ünnepsége, mely nem lesz híján az extravagáns és borsos árú ételeknek-italoknak. A jeles alkalomra egy 25 ezer dollár értékű egyedi skót whisky is készül.

A Royal Salute márkájú skót whiskyt először 1953-ban készítették el, ajándékként II. Erzsébet királynő koronázására. A 21 évig érlelt whiskykeverék azóta kereskedelmi forgalomban is kapható körülbelül 200 dolláros áron.

A Royal Salute III. Károly koronázása alkalmából készült változat ennél természetesen sokkal többe kerül majd: 25 ezer dollárba (több mint 8 millió forint). Az ital ára elsősorban ritkaságának köszönhető: mindössze 56 palackot osztanak ki.

Az 53 whisky keverékéből megálmodott italkülönlegesség zafírkék kristályüvegben, masszív és gazdagon díszített díszdobozban kerülhet a szerencsés vásárlók kezébe – idézi a Bloomberg beszámolóját az Index.

A magyar hírportál emlékeztet, hogy III. Károly május 6-i megkoronázása délelőtt 11-kor veszi majd kezdetét a Westminster-apátságban, ahonnan az ünnepséget követően a királyi pár, illetve családtagjaik a Parliament utcán és a The Mall úton át fognak visszajutni a Buckingham-palotába.

A koronázást háromnapos ünnepségsorozat kíséri.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×