eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Sanna Marin finn miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (SDP) elnöke távozik a parlament helsinki épületében tartott sajtóértekezletéről, amelyen bejelentette lemondását pártelnöki tisztségéről 2023. április 5-én. Az SDP két nappal korábban vereséget szenvedett a parlamenti választásokon.
Nyitókép: MTI/AP/Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Sanna Marin: ennyi volt, holnap lemond

Nem indul újra a Finn Szociáldemokrata Párt vezetéséért a hétvégén választási vereség szenvedő miniszterelnök.

Nem indul újra a pártelnöki posztért a Finn Szociáldemokrata Párt őszi kongresszusán Sanna Marin leköszönő finn kormányfő – jelentette a politikus, hozzátéve jövő héttől parlamenti képviselőként folytatja a munkát.

"Jövő héten kezdem meg képviselői munkámat, és remélem, hogy nyugodtabb életet is tudok majd élni" - mondta Marin, aki arról is beszélt, hogy nem számít arra, hogy a hamarosan megalakuló kormányban miniszteri posztot kapna, és nemzetközi pozícióra sem kapott felkérést. Sanna Marin azt is elmondta, hogy csütörtökön benyújtja kormánya lemondását.

Finnországban a múlt héten parlamenti választást tartottak, amelyet 97,7 százalékos feldolgozottság mellett a Nemzeti Koalíciós Párt (Kokoomus) nyert meg 20,7 százalékos támogatottsággal, és ezzel 48 mandátumot szerzett. Második helyen a Finnek (korábban Igazi Finnek) végeztek a voksok 20,1 százalékával (46 mandátum), míg a volt miniszterelnök vezette baloldali Finn Szociáldemokrata Párt (SPD) 19,9 százalékot szerzett (43 mandátum).

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×