eur:
394.62
usd:
371.74
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Sanna Marin finn miniszterelnök az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának nyitó ülésére érkezik 2023. március 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Sanna Marin Magyarországnak: köszönjük!

A finn miniszterelnök világos döntésnek nevezte a magyar Országgyűlés határozatát.

Sanna Marin finn kormányfő megköszönte Magyarországnak, hogy ratifikálta Finnország NATO-csatlakozását.

"Köszönjük a világos döntést" – írta Marin Twitter-oldalán röviddel az Országgyűlés hozzájárulását követően.

A finn miniszterelnök ugyanakkor szót emelt Svédország gyors csatlakozása mellett is. "Finnország és Svédország NATO-tagsága az egész szövetség biztonságát erősíti. Mindenki érdekét szolgálja, hogy Svédország is még a vilniusi csúcstalálkozó előtt NATO-tag legyen" – hangsúlyozta Marin.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×