eur:
385.51
usd:
354.32
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Robbanás Tuapsze olajfinomítójában.Robbanás Tuapsze olajfinomítójában.
Nyitókép: Robbanás Tuapsze olajfinomítójában.

Több dróntámadás érte az orosz hátországot

Sok száz kilométerre a frontvonaltól történtek incidensek, az egyik a Fekete-tengernél, a másik Moszkvánál.

Az egyik támadás a frontvonaltól mintegy 450 kilométerre, a Fekete-tenger partján lévő Tuapsze városban történt. A Meduza ellenzéki orosz hírportál beszámolója szerint éjjel két óra körül két robbanás hallatszott a Rosznyeft olajvállalat finomítójából, majd tűz ütött ki.

A közösségi médiában megjelent hírek szerint két "nem azonosított" drón rongálta meg az üzem egyik kazánházát, amely mellett másfél méter mély krátereket találtak.

Az oroszországi Tuapsze város, amelynek olajfinomítóját drón támadás érte. Forrás: Google Maps
Az oroszországi Tuapsze város, amelynek olajfinomítóját drón támadás érte. Forrás: Google Maps

Úgy tudni, hogy a robbanófejjel felszerelt drónok alig száz méternyire az olajtartályok mellett csapódtak be. A detonációtól harminc méter távolságra még egy laktanya is van.

A RIA Novosztyi hivatalos orosz hírügynökség csak annyit közölt, hogy a finomító közelében "egy drónt észleltek".

Tuapszében a hatóságok ugyanakkor azt jelentették, hogy az olajtartályokban nem esett kár és a támadásoknak nincsenek sérültjei. A helyi 93.ru hírportál közölte: a hatóságok figyelmeztettek mindenkit, hogy tartózkodjon az álhírek terjesztésétől, büntetés is jár érte. Mint mondták, nincs ok az aggodalomra.

Lezuhant egy drón száz méternyire a Gazprom gázkompresszor-állomásától a Kolomnai járásban lévő Gabasztovo községben – közölte Andrej Vorobjov, Moszkva megye kormányzója a Telegramon az MTI tudósítása szerint.

A kormányzó szerint a drón lezuhanását követően nem történt robbanás, a földön sérülés nem történt, kár nem keletkezett.

A helyszínen tűzszerészek és valamint az Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és más szervek munkatársai dolgoznak. A drón eredetéről egyelőre nem adtak ki tájékoztatást.

Fotók a lezuhant drónról:

A posztban azt írják, UJ-22 UAV típusú drónról van szó. Ha Ukrajnából indították, több mint hatszáz kilométert tett meg, a háború folyamán minden bizonnyal ez jutott el legmélyebben Oroszország belsejébe.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×