eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke beszédet mond Halzl Józsefnek, a Rákóczi Szövetség örökös, tiszteletbeli elnökének emlékére rendezett konferencián a Várkert Bazárban 2021. november 13-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Németh Zsolt a szlovák külügyminiszternek: Magyarország nem ül fel a provokációnak

A célokban egyetértés van, csak az eszközökben van vita – mondta a V4-ek jövőben együttműködéséről Németh Zsolt. Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke élesen reagált a szlovák külügyminiszter trágár megjegyzésére is.

Az orosz–ukrán háború némileg "megrángatta” a visegrádi együttműködést, de a jelek szerint ezek a "hullámok” eltűnőben vannak – mondta az InfoRádióban az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt követően, hogy Pozsonyban találkozott a V4-ek parlamentjeiben dolgozó hasonló testületek vezetőivel.

Németh Zsolt szerint a visegrádi országok továbbra is elkötelezettek az együttműködést illetően és a célokban is egyetértenek, a viták inkább az eszközökben vannak, a szankciókkal kapcsolatban vannak "hangsúlykülönbségek", valamint a diplomáciai fellépés, a fegyverszünet, illetőleg a béketárgyalások megkezdésének a módozataiban. "Ezek nem lényegtelen dolgok, de azt hiszem, ha célokban egyetértünk, akkor idővel az eszközökben is kialakíthatjuk az egyetértést" – tette hozzá.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke elmondta a véleményét a szlovák külügyminiszter mindennapi, nagy felzúdulást keltő nyilatkozatáról is, amelyben trágár szavakkal illette Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

"Nincs mentség a szlovák külügyminiszter kijelentésére. Aggódom a szellemi és mentális állapotáért, sürgősen pszichiáterhez kellene fordulnia a külügyminiszter úrnak"

– mondta Német Zsolt, és kiemelte, hogy Magyarország berendelte Szlovákia nagykövetét, kifejezte tiltakozását, és azt is fontosnak tartja, hogy nemcsak a szlovák kormányfő, hanem a szlovák politikai élet széles spektruma is elhatárolódott a külügyminiszteri állásponttól.

A külügyi bizottság elnöke arra intett, hogy a józanságunkat meg kell őrizni, és abban bízik, hogy a szlovákiai választásokon nemcsak a magyar képviselet erősödik meg a pozsonyi parlamentben, hanem olyan új, erős, stabil szlovák kormány alakul, amely partnere lehet Magyarországnak és a V4-eknek az elkövetkezendő nagyon nehéz politikai helyzetben.

"Magyarország nem ül fel a provokációnak és Szlovákiát továbbra is baráti országnak, szövetségesnek tartja" – jelentette ki Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×