eur:
387.01
usd:
358.52
bux:
68988.15
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác
Erős légörvény okozott balesetet egy Phoenixből Hawaiira tartó repülőgépen. Fotó:Twitter/BoardingArea
Nyitókép: Fotó:Twitter/BoardingArea

Több súlyos sérültje van egy ritka heves légörvénynek - videó

Az Egyesült Államokbeli Phoenixből Hawaiira tartó repülőgépen több utas is megsérült, amikor a gép rendkívül heves légörvénybe került.

A honolului mentőszolgálat húsz embert vitt kórházba, akik közül tizenegynek súlyos az állapota. A légitársaság illetékese a sajtónak elmondta, hogy ilyen komoly balesetet okozó turbulenciára nem volt példa a közelmúltban.

A járat teljesen tele volt, 278 utas és tízfős legénység tartózkodott a fedélzeten. Három légiutas-kísérő is kórházba került.

A sérültek közül a legtöbben vágásokat és zúzódásokat szenvedtek,

voltak, akiknek felkavarodott a gyomra a repülőgép rázkódása miatt, és hánytak. A kiérkező mentők 36 embert láttak el.

Kaylee Reyes, az egyik utas a Hawaii News Now riporterének elmondta, hogy édesanyja éppen le akart ülni, mikor a légörvény elkapta a gépet, de már nem volt ideje bekötnie magát, felrepült és nekicsapódott a gép plafonjának.

A baleset idején a légijárat repülési útvonalán viharok miatt időjárási figyelmeztetés volt érvényben, de mint a légitársaság illetékese elmondta: azzal kapcsolatban nem kaptak figyelmeztetést, hogy veszélyes turbulanciára kellene számítani.

A légörvény után az Airbus A330-200-as azonnal megkezdte az ereszkedést, és a számos sérült miatt a legénység vészhelyzetet jelentett, ezért a légiforgalmi irányítók elsőbbséget adtak a járatnak a leszálláshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Megszólalt a kijevi katonai irányítás az harkivi offenzívával kapcsolatban, amelyben elismerték, hogy az oroszok taktikai sikereket értek el a Vovcsanszkért vívott harcban – írja az Ukrajinszka Pravda. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház közzétette a szokásos jelentését az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeiről. Ezúttal a Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter távozásának okairól írtak. Szerintük az orosz-ukrán háborúnak jelentős köze volt a tárcavezető távozásához. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×