eur:
394.29
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Twitter/mehmoodtweets_

Robbanás történt Isztambul sétálóutcájában - videók, 18+

Sérültek, halálos áldozatok is vannak. A helyszínen rengeteg a rendőr-, mentő- és tűzoltóegység.

Ismeretlen eredetű robbanás történt vasárnap délután, helyi idő szerint 16.20 (közép-európai idő szerint 14.20) körül Isztambul népszerű sétálóutcájában, az Istiklalon. A biztonsági szervek lezárták a sétálóutcát a forgalom elől.

Isztambul kormányzója, Ali Yerlikaya a Twitteren azt közölte, hogy eddig 4 halálos áldozatról és 38 sérültről tudnak. Az esettel kapcsolatban a hatóságok átmeneti hírzárlatot rendeltek el.

Aljas támadásnak minősítette Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap esti sajtótájékoztatóján a délutáni véres isztambuli robbantást. A török államfő hangsúlyozta, hogy talán nem lenne helyes egyértelműen terrorcselekménynek nevezni a történteket, de - mint fogalmazott - "terrorszagot" éreznek. Az első vizsgálatok szerint egy nő szerepet játszott a robbantásban. Törökországot és a török népet, ahogy eddig, úgy ezután sem lehet terrorizmussal rabul ejteni - jelentette ki.

Frissítés, 20.30: Fuat Oktay török alelnök elmondása alapján terrorcselekmény történt. A hat halálos áldozatot követelő detonáció sebesültjeinek száma 53-ról 81-re emelkedett, közülük két ember állapota súlyos.

Twitteren megjelent videókon látszik a robbanás, illetve némelyiken az is, ahogy az áldozatok, sebesültek az utcán fekszenek (18+).

Törökország 2015 és 2017 között számos véres terrortámadás helyszíne volt. A merényleteket túlnyomó többségében az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vagy a Délkelet-Törökországban 1984 óta fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárt terrorszervezet hajtotta végre.

Frissítés, 18:45: a magyar külügy úgy tudja, nincs magyar az áldozatok között, de még csak három turista jelentkezett a kint lévők közül. Ők viszont nagyon közel laknak a detonáció helyszínéhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×