eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: A fotó a rendőrségi videóból való.

Egy gyűlölködő rendőr az egyik első ember Spanyolországban, aki álhírterjesztés miatt bűnhődik

15 hónapot kapott azt követően, hogy egy kínai felvételt azzal töltött fel a Twitterre, hogy egy Katalóniában elkövetett nemi erőszak látható rajta.

A börtönbüntetés mellett 1620 eurós pénzbírságot - közel 650 ezer forintnak megfelelő összeget - is ki kell fizetnie a férfinak, akit az elsők közt büntetnek meg Spanyolországban dezinformáció terjesztése miatt.

Még 2019-ben tett közzé a Twitterre egy videón, amelyen egy férfi látható, aki addig ver egy nőt, míg az eszméletét nem veszti. Azt állította, a felvételen egy marokkói kiskorú látható, aki Katalóniában követett el nemi erőszakot egy nőn - írja a Euronews.

A videó 21 900 megtekintésig jutott, a valóságban Kínában készült. A rendőrrel kapcsolatosan azt is megállapították a hatóságok, hogy

már korábban is xenofób és rasszista szövegeket tett közzé az interneten, melyekkel a bevándorlókkal szembeni gyűlöletet gerjesztette.

A bíróság szerint egyértelműen úgy osztotta meg a sokkoló felvételt, hogy tudta, nincs köze a valósághoz.

"Mindezt azzal a céllal tette, hogy a más országokból érkező, kísérő nélküli kiskorúakat általánosan és igazságtalanul rágalmazza" - állapították meg.

Mivel a rendőr most először került szembe a törvénnyel és kevesebb, mint két évre ítélték, az is lehetséges, hogy végül nem kell börtönbe vonulnia. A spanyol polgárőrség szerint ők is fegyelmi eljárást indítottak a barcelonai tárgyalás után

A férfi Twitter-fiókja nem aktív, a bíróság pedig arra is kötelezte a vádlottat, hogy vegyen részt egy antidiszkriminációs tanfolyamon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×