eur:
389.73
usd:
362.79
bux:
67992.7
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott kép a Koreai Néphadsereg katonáiról  védelmi minisztérium épülete előtt Phenjanban 2022. május 16-án. A hadsereg feladata, hogy 24 órán belül eljuttassák a gyógyszereket a gyógyszertárakba a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. A KCNA jelentése szerint az előző 24 órában 392 920 ember kapta el a koronavírust az országban, összesen eddig 1 213 550-en fertőződtek meg, és 50-en meg is haltak, mióta az ország az előző héten elismerte, hogy ott is megjelent a koronavírus.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA/KCNA

Észak-Korea: a WHO szerint a Covid-helyzet valószínűleg egyre rosszabb

Az Egészségügyi Világszervezet kétli, hogy Észak-Korea máris túl lenne a koronavírus nehezén: független adatok híján nem gondolják, hogy már kilábaltak volna a nehezéből.

A hivatalos észak-koreai álláspont szerint napi 390 ezres esetszámmal jutott csúcsra a koronavírus-járvány az országban két hete: Phenjan arról sosem közölt adatokat, hogy hányan adtak pozitív tesztet, a szakértők pedig azt gyanítják, hogy az állami médiában közzétett adatok alulreprezentálják az esetek valós számát.

"Feltételezzük, hogy a helyzet egyre romlik, nem pedig javul" – mondta Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti főnöke a Reuters cikke szerint.

Nincsenek bővebb adataik

A WHO az észak-koreai állami média által nyilvánosan közölt számokon túlmenően nem jutott hozzá semmilyen információhoz.

"Problémáink vannak a nyers adatokhoz való hozzáféréssel, nem tudjuk, milyen a helyzet a valóságban"

- mondta Ryan, hozzátéve, hogy a WHO együttműködik szomszédos országokkal, például Dél-Koreával és Kínával, hogy megpróbáljon jobb képet kapni. Segítséget is felajánlottak több alkalommal, vakcinát és egyéb eszközöket is küldenének.

Halottakról nem beszélnek

Az ország 96 610 újabb lázas emberről számolt be csütörtökön országos zárlat közepette. A KCNA állami hírügynökség halálos áldozatot nem említett, arról ugyanakkor tájékoztatott, hogy a tartományok fokozzák" járványellenes kampányaikat, beleértve a lezárásokat, a gyógyszerek és orvosi felszerelések gyártásának gyorsítását, valamint fertőtlenítési munkálatok elvégzését. A mezőgazdasági munkák ugyanakkor folytatódnak az országban.

A gyógyszeriparra fókuszálnak

A beszámoló szerint Kim Tok Hun észak-koreai miniszterelnök gyógyszergyárakat ellenőrzött annak érdekében, hogy az ország gyógyszeriparát új, magasabb szintre emeljék,

ezáltal a nemzetközi sztenderdeknek is megfeleljenek,

tudósít a KCNA.

"Az elegendő mennyiségű gyógyszergyártás és -ellátás előfeltétele az emberek életének és egészségének védelmének a jelenlegi szigorú járványellenes kampányban" - írták.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×