eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
MUGLA, TURKIYE - MARCH 21: A general view of Russian oligarch Roman Abramovichs yacht named My Solaris is seen docked in Bodrum district of Mugla, Turkiye on March 21, 2022. (Photo by Ali Balli/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Ali Balli/Anadolu Agency via Getty Images

Európai "kóborlása" után végül kikötött Roman Abramovics szuperjachtja - fotó

A szankciók miatt messzire vitte tulajdonosa a járművet.

A Roman Abramovics orosz milliárdoshoz köthető Solaris nevű szuperjacht hétfőn kikötött a törökországi Bodrum üdülőhelyen, miután körbehajózta az Európai Unió azon országainak vizeit, ahol szankciók hatálya alatt áll – írta a Reuters.

A hírügynökség szerint, amelynek megkeresésére Abramovics szóvivője nem reagált, semmi sem utalt arra, hogy az oligarcha a 140 méteres jachton tartózkodott volna, amikor az kikötött Bodrumban hétfő délután. A jármű március 13-án hagyta el Montenegró adriai üdülővárosát, Tivatot. A Marine Traffic hajónyomkövető alkalmazás adatai szerint Bermuda lobogója alatt hajózó Solaris az elmúlt napokban dél felé haladt és megkerülte a görög Kréta szigetet, majd hétfő reggel elérte a török vizeket. Egész nap észak felé hajózott, távol a görög szigetektől, mígnem elérte Bodrumot.

Egy felfújható csónak, amelyen ukrán zászló lobogott, egy twitteres fotó szerint próbálta megakadályozni a yacht kikötését.

Abramovics, a Chelsea brit labdarúgóklub tulajdonosa a múlt héten került fel az orosz oligarchák feketelistájára, akiket az Európai Unió szankciókkal sújtott Oroszország ukrajnai inváziója miatt. Törökország, amely NATO-tag, és szoros kapcsolatokat ápol Oroszországgal és Ukrajnával, nem csatlakozott a Moszkva elleni szankciókhoz.

Több európai ország, köztük Franciaország vagy Olaszország is foglalt le szankciók alatt álló oligarcháktól magánrepülőket és jachtokat. A nominálisan 13,6 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Abramovics ellen Nagy-Britannia és az Európai Unió is vezetett be szankciókat, ottani vagyonához most nem tud hozzáférni - emlékeztetett a vg.hu.

A Solaris nevet viselő hajó 2021 vége óta Barcelonában tartózkodott, napokkal az oligarcha ellen meghozott szankciók előtt, március 8-án hajózott ki onnan. Abramovics másik szuperjachtja, az Eclipse, Kréta közelében volt látható.

A Reuters felidézte, hogy a múlt héten Roman Abramovics Moszkvába repült, miután magánrepülőgépével elhagyta Isztambult. A repüléskövetési adatok szerint három nap alatt ez volt a második út az Abramovicshoz köthető repülőgéppel a török ​​város és az orosz főváros között.

(A nyitóképen: a Solaris kikötött a törökországi Bodrumban.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×