eur:
392.72
usd:
366.5
bux:
66400.33
2024. április 25. csütörtök Márk
KIEV, UKRAINE - 2022/02/27: Smoke from a fire at an oil depot in the city of Vasilkiv is clearly visible in Boryspil at a distance of about 40 km. Russian troops launched a missile attack on an oil depot on the outskirts of Vasilkiv. Due to the ongoing shelling, the firefighters were not able to start extinguishing the fire. (Photo by Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Kijev melletti Boriszpil polgármestere: minden civil meneküljön, ha tud

Boriszpil az ukrán főváros egyik nemzetközi légikikötője, a település mintegy háromnegyed óra autóútra van Kijev központjától. Közelednek hozzá az orosz csapatok.

Boriszpil az ukrán főváros egyik nemzetközi légikikötője, a település mintegy háromnegyed óra autóútra van Kijev központjától kelet felé.

Volodimir Boriszenko polgármester egy videofelvételen közölte, hogy a kijevi régióban, ahol Boriszpil is található, harcok folynak.

Kijev, 2022. február 10.
Az ukrán fegyveres erők sajtószolgálata által közreadott kép egy teherszállító repülőgép szállítmányáról a kijevi Boriszpil repülőtéren 2022. február 9-én. A Nagy-Britanniából érkezett segélycsomag célja az ukrán fegyveres erők területvédelmi egységének műszaki támogatása. A brit kormány állásfoglalása szerint Nagy-Britannia kész az orosz-ukrán feszültség diplomáciai megoldásán munkálkodni. Ennek alapját azonban csak az érvényben lévő nemzetközi megállapodások és a szabad, oszthatatlan Európa alapelvei képezhetik.
MTI/EPA/Ukrán fegyveres erők sajtószolgálata
Az ukrán fegyveres erők sajtószolgálata által közreadott kép egy teherszállító repülőgép szállítmányáról a kijevi Boriszpil repülőtéren 2022. február 9-én. A Nagy-Britanniából érkezett segélycsomag célja az ukrán fegyveres erők területvédelmi egységének műszaki támogatása volt. MTI/EPA/Ukrán fegyveres erők sajtószolgálata
"Most nem érdemes a városban tartózkodni, mivel a város környékén már harcok folynak. Felszólítom a civil lakosságot, hogy legyen okos, forduljon a telefonos tanácsadó központunkhoz és hagyja el a várost, amint lehetőség adódik rá" - tette hozzá.

A háború kirobbanása előtti híradások szerint a boriszpili repülőtérre érkeztek nyugati szállítmányok, valamint külföldiek részben ezen a repülőtéren keresztül hagyták el az országot. Február 24-én, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, a Boriszpil nemzetközi repülőtér környékét is érte támadás.

NEW DELHI, INDIA - FEBRUARY 23: Indian students arrive at Indira Gandhi International airport from Ukraine amid the Russia-Ukraine conflict on February 23, 2022 in New Delhi, India. Around 240 Indians reached India from Ukraine on Air India's Boeing 787 aircraft. The flight AI 1946 took off from Boryspil International Airport in Kyiv at around 6pm (IST) and landed at the Indira Gandhi International Airport at around 11.40pm on Tuesday.(Photo by Amal KS/Hindustan Times via Getty Images)
Indiai diákok érkeznek Új-Delhi Indira Gandhi Nemzetközi Repülőterére Ukrajnából, az orosz-ukrán háború kirobbanása előtti napon, 2022. február 23-án. Azzal a járattal mintegy 240 indiai ért vissza hazájába, a járat a Boriszpil repülőtérről szállt fel. (Amal KS/Hindustan Times via Getty Images)

(A nyitóképen: A mintegy 40 kilométerre lévő Vaszilkivből egy olajdepót ért orosz támadás miatt felszálló füst látványa Boriszpil házai fölött 2022. február 27-én.)

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×