eur:
393.14
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Az ukrán rendőrség sajtószolgálata által közreadott képen orosz katonai helikopterek repülnek Kijev felett 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/AP/Az ukrán rendőrség sajtószolgálata

Kijev melletti repülőtérre támadtak az oroszok - videó

A nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk támaszpontra légi csapást mértek, az Antonov nemzetközi reptér is kezükre került.

Matthew Chance, a CNN tudósítója az Antonov nemzetközi repülőtér mellől tudósított arról, hogy az orosz légierő elfoglalta a repteret, illetve az ott található katonai légibázist is. Az ukrán fővárostól 25 kilométerre fekvő reptér elfoglalása segíti az oroszokat abban, hogy közvetlen légi összeköttetést teremtsenek Oroszország és Ukrajna között. Az ukrán katonák állítólag fogadkoznak, hogy visszafoglalják a repteret.

Az ivano-frankivszki reptérre mért légi csapásról, amelyről az Infostart is beszámolt, több videó készült, az egyiket a Sky News elemezte. A geolokációs adatok alapján megállapították, hogy katonai támaszpontra mértek légi csapást az orosz erők. A videón látszik, ahogyan egy rakéta földet ér, majd hatalmas robbanás következik.

Tűzgolyó és nagy, szürke füstfelhő követi a becsapódást, miközben a közelben nyüzsgő emberek figyelik az eseményeket. A támadás időpontját nem tudták meghatározni, de több videó is készült róla. Műholdfelvételek szerint a reptéren számos vadászgép található.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×