eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Akkora az igény az aranyra, hogy kimerülnek a készletek

A magas infláció miatt amúgy is nagy volt a kereslet, a háború hírére viszont berobbant.

Az aranyra már tavaly is akkora volt a kereslet, hogy a kereskedők sokszor nem tudták kiszolgálni az igényeket. Ukrajna megszállása pedig most rátett egy lapáttal az inflációs félelmek miatti egyébként is magas keresletre – írja a Portfolio.

Ukrajna orosz inváziója pont egy olyan pillanatban következett be, amikor a nemesfémek árfolyamai egyébként is emelkedő trendben voltak, a történelmi előzmények pedig azt mutatják, hogy a háborús krízis következtében visszaeső gazdasági teljesítmény miatt a befektetők az aranyhoz menekülnek mint értéktartó befektetési eszközhöz. Ez további emelkedés motorja lehet, főleg, hogy a megnövekedett igényeket a kínálat nem tudja ilyen ütemben kiszolgálni - olvasható az összegzésben.

A nemesfémek piaca nagyon erős évet tudhat maga mögött, Juhász Gergely, a befektetési arany kereskedelemmel foglalkozó Conclude Zrt. vezérigazgatója szerint már tavaly is többször alakult ki a piacon olyan helyzet, amikor hiába vettek volna a fizikai piacon árut, egyszerűen nem lehetett kapni. Kis kiszerelésű rudakat eddig is csak nehezen lehetett beszerezni, és azt is csak kisebb mennyiségekben.

A háború kitörésének reggeli hírére pedig olyan dömping indult, hogy a kereskedők az utolsó készleteiket árulják kis aranylapkákból.

A World Gold Council aranykeresleti trendjeivel foglalkozó tanulmánya szerint az inflációs félelmek miatt tavaly 8 éves rekordra emelkedett a befektetési aranyrúd és aranyérme kereslete – írják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×