eur:
394.96
usd:
363.43
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Alec Baldwin amerikai az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt.
Nyitókép: MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

Több probléma is volt a forgatáson, ahol meghalt az operatőr

Korábban már kétszer is elsült a kellékfegyver. Megszólalt az elhunyt operatőr férje.

A Rust című film forgatásáról fél tucat stábtag távozott néhány órával azelőtt, hogy Alec Baldwin egy kellékfegyverrel véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt – írja a Los Angeles Times alapján a 24.hu.

Az operatőrök és asszisztensek a rossz munkakörülményekre és az alacsony költségvetésre panaszkodtak, és kifogásolták azt is, hogy nem tartottak be protokollokat, például a fegyverellenőrzés szabályait. A lap szerint

az egyik operatőr panaszt is tett az egyik gyártásvezetőnek a gyenge fegyverbiztonság miatt.

Alec Baldwin kaszkadőrénél korábban kétszer is elsült a kellékfegyver, noha előtte azt mondták, hogy nincs benne töltény, továbbá még egy véletlen lövés is eldördült. A stábtagok azt állítják, még ezután sem tartottak vizsgálatot, csak siettetni akarták a forgatást. A tragédia előtt a színésznek azt mondták, hogy biztonságos a fegyver.

A filmet készítő cég azt közölte: bár nem kaptunk jelzést semmilyen hivatalos panaszról a fegyverek vagy kellékek biztonságával kapcsolatban a forgatáson, belső vizsgálatot fogunk végezni, amíg a gyártás leáll.

Megszólalt a lelőtt operatőr férje is.

„Halyna mindannyiunkat inspirált szenvedélyével és látásmódjával, öröksége túl jelentős ahhoz, hogy szavakba önthessem azt. Óriási a veszteségünk, ezért kérjük a médiát, hogy gyászunk feldolgozásakor tartsák tiszteletben családom magánéletét” – közölte Matt Hutchins.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×