eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Joe Biden amerikai elnök beszél a függetlenség napja alkalmából rendezett ünnepségen a washingtoni Fehér Házban 2021. július 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Feloldják az oltott uniós állampolgárok amerikai beutazási tilalmát

Az európai diplomaták és az Európai Bizottság hónapok óta szorgalmazták a lépést. Nem csak az EU-ra, az összes külföldi országra vonatkozóan új szabályozás született.

Megszületett a megállapodás Washington és az uniós tárgyalófelek között: november elejétől a beoltott uniós állampolgárok beutazhatnak az Egyesült Államokba. A további részletek egyelőre nem ismertek - Thierry Breton, a belső piacért felelős európai biztos hétfőn Washingtonban találkozik Jeffrey Zients-szel, a Fehér Ház Covid-koordinátorával, és várhatóan mindkét fél bejelentést tesz még (amerikai idő szerint) hétfőn - írta a Politico és a USA Today.

Utóbbi portál azt írta, az USA az összes külföldről érkezőre új szabályokat vezetett be: az USA-ba való belépéshez a repülőre szállás előtt fel kell mutatniuk a teljes oltottságukat bizonyító dokumentumot, és továbbra is szükség lesz egy negatív, három napnál nem régebbi koronavírusteszt-eredményre. Az érintetteket nyomon követik majd, és a repülőkön továbbra is maszkot kell hordani.

Thierry Breton a Twitteren azt írta, üdvözli a megállapodást, ami az európai oltási kampány sikerességének fényében logikus döntés.

Stavros Lambrindis, az Egyesült Államok uniós nagykövete is azt írta a Twitteren, hogy reméli, hogy "hamarosan pozitív bejelentés" lesz az amerikai utazási tilalomról.

A Donald Trump által elrendelt utazási tilalom 2020 márciusa óta van érvényben, és Joe Biden elnök megújította januári beiktatását követően. Csak néhány kivétel volt alóla: az amerikai állampolgárok, közvetlen családtagjaik, a zöldkártya-tulajdonosok hazatérhettek, rajtuk kívül csak a nemzeti érdekek miatt kivételben részesülők léphettek (illetve még most is csak ők léphetnek) az országba.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×