eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

Partibuszra nyitottak tüzet Kaliforniában, két nő meghalt – fotó

A további öt sérült egyikét válságos állapotban vitték kórházba.

Legalább két fegyveres nyitott tüzet Kaliforniában egy partibuszra, a golyózáporban ketten meghaltak és öten megsebesültek – közölték a helyi hatóságok.

A bulizók éppen egy 21 éves nő születésnapját ünnepelték, amikor az ismeretlen elkövetők egy autóból lőni kezdték a San Franciscóból Oaklandbe visszatérő járművet az autópályán – ismertette az East Bay Times.

A hatóságok szerint a tettesek üldözőbe vették az autópályáról letérő buszt és városi területen is lövéseket adtak le rá. Mintegy hetven lövést adtak le az elkövetők.

Az NBC helyi Twitter-csatornája azt írja, az egyik halálos áldozat 19 éves volt és még hároméves sincs a gyermeke.

A kaliforniai autópályarendőrség szerint feltehetőleg nem véletlenszerű bűncselekmény történt.

A halálos áldozatok és a sebesültek mindannyian fiatal nők. Az egyik nőt válságos állapotban szállították kórházba. A születésnapját ünneplő nő a lábán kapott sebet.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×