eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Donald Trump amerikai elnök nyilatkozik a washingtoni Fehér Ház déli kertjében, mielőtt elutazik az arizonai Yumába 2020. június 23-án. Trump közölte, a szövetségi kormányzat  kész segítséget nyújtani a rend helyreállításához Seattle-ben, illetve hamarosan elnöki rendeletet ad ki az amerikai történelmi emlékművek és szobrok védelméről.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Kegyelmet adott korábbi nemzetbiztonsági tanácsadójának Trump

Michael Flynn már a második az elnök környezetéből, akit teljes körű kegyelemben részesített.

Donald Trump amerikai elnök kegyelemben részesítette Michael Flynn korábbi nemzetbiztonsági tanácsadót.

"Büszkén jelentem be, hogy Michael T. Flynn tábornok teljes körű elnöki kegyelemben részesült" - írta az elnök a Twitteren, majd gratulált Flynn tábornoknak és családjának.

Flynn a Trump-kormányzat első nemzetbiztonsági tanácsadója volt, de a 2016-os választási folyamatba történt orosz beavatkozás gyanúját vizsgáló, Robert Mueller különleges ügyész által vezetett bizottság nyomozása miatt lemondott.

A lemondás konkrét oka az volt, hogy a nyomozóknak nem tárta fel a választási kampány idején tartott néhány megbeszélését a Washingtonban akkreditált akkori orosz nagykövettel. Flynnt az igazmondás hiányáért elítélték, de fellebbezett. Ügyvédje arra hivatkozott, hogy a nemzetbiztonsági tanácsadónak a vizsgálatot folytatók hamis állításokkal csapdát állítottak.

Közben az igazságügyi minisztérium is a vád ejtését kérte, azzal érvelve, hogy Flynnt még csak meghallgatniuk sem kellett volna a Mueller-bizottság ügyészeinek. Egy szövetségi bíró ugyan visszautasította a tárca kérelmét, de egy háromtagú bírói bizottság visszautalta hozzá az ügyet.

Sem Flynn fellebbezési kérelmének, sem az igazságügyi minisztérium kérelmének nyomán indult perek még nem zárultak le. Viszont az elnöki kegyelemmel érvényüket is vesztették.

Flynn a második olyan személyiség Trump közvetlen környezetéből, akit az elnök teljes körű kegyelemben részesített. Korábban Roger Stone kapott elnöki kegyelmet. Stone évtizedeken keresztül Trump bizalmas tanácsadója volt, akit szintén az Oroszország választási beavatkozása ügyében folytatott nyomozás során ítéltek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×