eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az est egyik fővédnöke beszél a 777 Közösség Egyesület és a 777blog.hu, 777 OFFLINE EXTRA – A torinói lepel című, John P. Jackson amerikai fizikussal, a torinói lepel kutatójával folytatott beszélgetés előtt a budapesti Erkel Színházban 2018. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Böjte atya is online nyújt segítséget a karantén idején

Minden nap magyar idő szerint déltől Keresztény Tanösvény címmel online hittanórát tart Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, aki ezzel arra ösztönzi az embereket, hogy a járvány alatt is a lelki épülésre összpontosítsunk.

Van a magyar nyelvnek egy jó kifejezése: unom magamat. Csakhogy érdemes a másikra figyelni, mert minden ember egy csoda – mondta az InfoRádióban Böjte Csaba. A szerzetes szerint most a járványügyi veszélyhelyzet idején érdemes a másikra figyelni, mert most is sok pozitív hír van. Volt ismerőse, aki arról számolt be, hogy rácsodálkozott, milyen jó fej a felesége, ennyit még sosem beszélt vele, egészen szerelmes lett belé.

"Olyan sok minden van a másikban, fedezzük fel. A házastársak sokszor utoljára a nászúton voltak ennyit együtt. Most be lehet pótolni az elmúlt évek mulasztásait" – mondta Böjte atya, aki arról is beszélt, hogy ez a mostani a megtisztulás időszaka. Ez lehet szó szerint is érteni, a fizikai megtisztulás jelentheti azt, hogy rendet rak valaki a dolgaiban, a szekrényeiben, a polcain, letörli a fölösleges tartalmat a telefonjáról, de lehet sokkal mélyebben is értelmezni: hogy mi az, ami igazán fontos.

Erről is beszél Böjte Csaba a Keresztény tanösvény című online hittanóráin, amelyeket nem most kezdett el, hanem még tavaly ősszel, mert úgy érezte, csak így tud eljutni az alapítványa mind a 83 gyermekvédelmi egységéhez, az ott élő gyerekekhez és a nevelőkhöz, a járványhelyzet azonban ebben is változást hozott.

"Eddig is próbáltam mindenkihez szólni a honlapunkon, de most felfedezték mások is, és nemcsak a mi gyerekeink és kollégáink, hanem sokan mások is bekapcsolódtak, és ennek én örvendek. Próbálok egyszerűen fogalmazni, hogy a gyerekek, a kamaszok is értsék, egyszerű szavakkal elmondom, amit én fontosnak látok. Nagyon sokan, akár felnőttek is, korábban hiába voltak hittanórán, a kereszténységnek a lényegét nem tudják, nem ismerik. Itt az ideje, hogy ne csak hirdessük a hitünket, hanem belülről töltsük meg tartalommal a fogalmakat" – mondta Böjte Csaba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×