INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

koronavírus

egyesült Államok

new york

Donald Trump amerikai elnök (b) és Mark Esper védelmi miniszter nézi, ahogy a haditengerészet Comfort nevű kórházhajója elhagyja Norfolk kikötőjét 2020. március 28-án. A hajó New Yorkba tart, hogy ott segítse a koronavírus elleni küzdelmet. Az Egyesült Államokban 113 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma, a járványban eddig 1902-en vesztették életüket.

Trump karanténba zárná New Yorkot

Infostart

New York államban meghaladta az 52 ezret a fertőzöttek száma. Az állam kormányzója ugyanakkor nem tud karanténtervekről.

Szeretnénk karantén alá vonni, mert ez a járvány egyik központja. Fontolgatom ezt - fogalmazott az amerikai elnök újságírók előtt. Az intézkedés New York mellett New Jersey-t, és Connecticut egyes részeit érintheti.

New York államban már meghaladta az 52 ezret a fertőzöttek száma, ez majdnem a fel az Egyesült Államokban regisztrált összes megbetegedésnek.

Az állam kormányzója ugyanakkor nem tud karaténtervekről. Andrew Cuomo telefonon egyeztetett az elnökkel, de azt mondja:

nem volt szó semmiféle vesztegzárról.

Közben a virginiai Norfolkból elindult New York partjai felé az amerikai haditengerészet két kórházhajója, a Comfort és a Mercy.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Patrick Semansky
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018