eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Donald Trump amerikai elnök (b) és Mark Esper védelmi miniszter nézi, ahogy a haditengerészet Comfort nevű kórházhajója elhagyja Norfolk kikötőjét 2020. március 28-án. A hajó New Yorkba tart, hogy ott segítse a koronavírus elleni küzdelmet. Az Egyesült Államokban 113 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma, a járványban eddig 1902-en vesztették életüket.
Nyitókép: Patrick Semansky

Trump karanténba zárná New Yorkot

New York államban meghaladta az 52 ezret a fertőzöttek száma. Az állam kormányzója ugyanakkor nem tud karanténtervekről.

Szeretnénk karantén alá vonni, mert ez a járvány egyik központja. Fontolgatom ezt - fogalmazott az amerikai elnök újságírók előtt. Az intézkedés New York mellett New Jersey-t, és Connecticut egyes részeit érintheti.

New York államban már meghaladta az 52 ezret a fertőzöttek száma, ez majdnem a fel az Egyesült Államokban regisztrált összes megbetegedésnek.

Az állam kormányzója ugyanakkor nem tud karaténtervekről. Andrew Cuomo telefonon egyeztetett az elnökkel, de azt mondja:

nem volt szó semmiféle vesztegzárról.

Közben a virginiai Norfolkból elindult New York partjai felé az amerikai haditengerészet két kórházhajója, a Comfort és a Mercy.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×