INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

európai bizottság

trócsányi lászló

uniós biztos

Trócsányi László, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án.

Újra tárgyalni fognak Trócsányi László biztosi jelöltségéről

Infostart

Az Európai Parlament szóvivőjének Twitter-bejegyzéséből arra lehet következtetni, hogy a jogi szakbizottság írásos véleményével gond lehet.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke csütörtök este arra kérte a képviselő-testület jogi bizottságát (JURI), hogy tárgyalja újra a magyar és a román biztosjelölt összeférhetetlenségéről hozott ajánlását - szúrta ki a Népszava az EP-szóvivő Jaume Duch Twitter-bejegyzését.

Úgy tűnik, hogy a JURI-nak a két politikusról született és az EP elnökéhez eljuttatott írásos véleménye nem kellően pontos.

Az eljárási szabályzat szerint szóba jöhet, hogy a biztos mondjon le a szóban forgó pénzügyi érdekeltségekről, vagy a bizottság elnöke módosíthatja a jelölt tárcáját, súlyosabb esetben a bizottság „arra a következtetésre juthat, hogy a biztosjelölt nem képes ellátni feladatát a Szerződések és a magatartási kódex értelmében”. A portál több forrásból úgy értesült, hogy a JURI az utóbbi döntést hozta Trócsáyi Lászlóról és a román Rovana Plumbról. Ám úgy tűnik, az EP-elnöknek címzett ajálnást nem tudták a megfelelően írásos formába önteni.

Péntek reggel Orbán Viktor arról beszélt, hogy az EP-képviselő biztosi jelöltségéről szóló döntéssel kapcsolatos reakciókkal megvárják annak írásos közlését. Ezután ismét egyeztetni fog Ursula von der Leyen megválasztott EB-elnökkel. A miniszterelnök úgy vélte, politikai támadásról van szó.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018