INFORÁDIÓ 
2020. január 28. kedd
Karola, Károly

erdőtűz

horvátország

időjárás

Forrás: Facebook/Infovodice

Újra akcióban a különleges, vizet "lapátoló" repülők - videó

Infostart

A hosszú ideje tartó vízhiány miatt Magyarországon is mindennaposak az avar- és bozóttüzek, de tőlünk délre és nyugatra sokkal rosszabb a helyzet. Horvátországban egy erdőtüzet a Canadair "vízi bombázóival" oltottak.

Az alábbi térkép az elmúlt 24 óra szabad téri tüzeit mutatja, jól illusztrálva azt, hogy milyen súlyos gondot jelent az aszály.

Az egyik erdőtűz oltásáról egy sajátos videó is érkezett. Horvátországban egy, a nagyobb, tenger melletti erdőtüzek oltásában gyakran segédkező kanadai tűzoltó repülőgép is segítette a Srima közelében kigyulladt tűz oltását. Ahozgy az alábbi felvételeken is látszik, ez a repülőgéptípus a tengerre nagy sebességgel leszállva "lapátol fel" tengervizet az oltáshoz.

Forrás: fires.globalforestwatch.org
Az elmúlt 24 óra erdő- és bozóttüzei (Forrás: fires.globalforestwatch.org)

A horvátországi tűz oltásáról, a Canadair gépének munkájáról beszámoló Facebook-oldal tudósítása szerint a Sibenik közelében lévő Srimánál tomboló lángokhoz 24 tűzoltó vonult ki 10 járművel. A Canadair gépe délután egy óra után érkezett segíteni. A tűz miatt forgalomkorlátozás is érvényben van.

Nyitókép: Facebook/Infovodice
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018