INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

öngyilkos merénylet

tripoli

iszlám állam

líbia

Merénylet Tripoliban: először lőttek, aztán felrobbantották magukat

Infostart / MTI

Öngyilkos merénylők támadtak kedden a líbiai külügyminisztériumra Tripoliban.

A minisztérium egyik alkalmazottja szerint három ember meghalt és hat másik megsebesült. Az egészségügyi minisztérium egy halottról és kilenc sebesültről tud. A nevének elhallgatását kérő, a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozó biztonsági vezető szerint a három támadó vélhetően az Iszlám Állam terrorszervezet fegyverese volt. Egyiküket a minisztérium őrei lőtték agyon, a másik kettő felrobbantotta magát.

A biztonsági erők körülvették az épületet, amelyből sűrű füst gomolygott, a sebesülteket kórházba szállították. Táher Sziala külügyminiszter nem sérült meg.

Az AFP francia hírügynökség szintén meg nem nevezett forrásból úgy értesült, hogy a "terrortámadásban" legalább egy ember halt meg, "a minisztérium egyik tisztviselője". A forrás szerint először gépkocsiba rejtett pokolgép robbant az épület előtt, majd amikor a biztonsági erők a helyszínre érkeztek, lövöldözés tört ki az épületen belül három vagy négy fegyveressel, majd egy öngyilkos merénylő a második emeleten felrobbantotta magát.

Líbia Moamer Kadhafi rendszerének 2011-ben történt bukása óta mély káoszba süllyedt. Az ország megosztott: Tripoli a nemzetközileg elismert nemzeti egységkormány székhelye, míg az ország keleti részét a Halifa Haftár marsall által önkényesen fennállított kormány ellenőrzi. A káosz kedvezett a dzsihadisták megjelenésének, akik számos merényletet követtek el az országban az elmúlt években.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018