eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
Chris és Nancy Brown leégett házuk romjai között a kaliforniai Paradise-ban pusztító erdőtűz után 2018. november 12-én. Az egy hete kitört kaliforniai tűzvész eddig legkevesebb 31 halálos áldozatot követelt, az eltűntek száma meghaladja a kétszázat.
Nyitókép: MTI/AP/Noah Berger

Meghalt egy magyar fiatal a kaliforniai tűzvészben

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség ír arról a közösségi oldalán, hogy a San Francisco-i cserkészcsapat fiatal őrsvezetője vasárnap hajnalban tragikus körülmények között életét vesztette a tűzvészben Orindában.

Közben a CBS amwerikai hírtelevízió arról számolt be, hogy hétfő estig 79-re emelkedett a Kaliforniában november eleje óta tartó tűzvész halálos áldozatainak száma, ugyanakkor ezerre apadt a tűzvészben eltűntként számon tartott emberek száma.

Az előrejelzések szerint szerdától esőzések várhatóak szerte Kaliforniában.

A tűzoltók és a mentésben részt vevők attól tartanak, hogy bár az esőzések segítenek az oltásban, nehezítik a mentést, ráadásul földcsuszamlásokra is lehet számítani. Hétfő estig a kaliforniai tüzek mintegy 55 százalékát sikerült megfékezni.

A tűzvészben az eddigi becslések szerint mintegy 12 ezer épület semmisült meg. A természeti csapás okozta anyagi károk a biztosító társaságoknak várhatóan 9-13 milliárd dollárba kerülnek majd. A károk nagyobb része Kalifornia északi vidékein keletkezett. Mind az északi, mind a déli vidékek hasonló körülmények között lobbantak lángra: a magas hőmérséklet, alacsony páratartalom, a száraz növényzet és az erős széllökések együtt járultak hozzá Kalifornia történetének eddigi legpusztítóbb tűzvészéhez.

A szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) hétfőn bejelentette, hogy hosszú távú lakhatási lehetőségek biztosításán dolgoznak mindazoknak az ezreknek az érdekében, akik a tűzben elveszítették mindenüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×