eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Brutális sor kígyózik a magyar-szerb határon - egynapi élelemmel kell készülni

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások akár egy egész napot is várakozással tölthetnek, amikor nyári szabadságukra hazautaznának: a magyar-szerb határon kígyózó sorokból szabadulva további többórás várakozásra kell számítaniuk a szerbiai autópályák fizetőkapuinál.

A nyári hétvégéken nem ritka, hogy a magyar-szerb határ kilépőoldalán akár öt-hatórás várakozásra is számítani lehet, és akár már a hajnali órákban több kilométeres sorok alakulnak ki a határátkelőkön.

Rengeteg vendégmunkás tart Németországból Törökországba gépkocsival. A több mint kétezer kilométeres Berlin-Isztambul út ideális esetben, várakozások nélkül is több mint 22 órát vesz igénybe.

A magyar-szerb határon esedékes 5-6 órás várakozást tetézi, hogy Szerbia útjain több fizetőkapu is van,

ami a nyári csúcsidőben egyenként további mintegy kétórás várakozást jelent.

Útvonaltól függően Szerbia északi határától a déli határig 4-5 fizetőkapun kell átjutni. Majd ki kell lépni Szerbiából, és akár a szerb-bolgár, akár a szerb-macedón határt választják az utazók, további 4-5 órát kell majd várniuk arra, hogy folytathassák útjukat. Ez azt jelenti, hogy a 22 órás út akár 43 órásra vagy még hosszabbra is nyúlhat.

A probléma minden évben felmerül, megoldási javaslat azonban egyelőre nem született sem arra, hogyan lehetne csökkenteni a határon a várakozási időt, sem arra, hogyan lehetne egyszerűsíteni a szerbiai autópályadíjfizetési-rendszert, sőt a tervek szerint újabb kapuk épülnek majd.

A tervek szerint például októbertől az észak-vajdasági Topolyánál is működésbe lép egy fizetőkapu, ami további forgalomlassításhoz vezethet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×