eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Obama fogolynak érzi magát

Obama fogolynak érzi magát

Barack Obama volt amerikai elnök szerint az Egyesült Államok új elnöke - bármennyire is kételkedik a globális felmelegedés valódiságában - nem lesz képes visszafordítani a klímaváltozás elleni küzdelemben tett előrelépéseket.

Donald Trump korábban átverésnek nevezte a klímaváltozást, és célozgatott arra, hogy felmondja a 2015-ben a globális felmelegedés ellen megkötött párizsi egyezményt. Hivatalba lépése óta máris visszavonta Obama több környezetvédelmi jogszabályát, és védelmébe vette az olaj- és szénalapú iparágakat.

"Nyilvánvalóan az új adminisztráció

némileg más nézeteket vall az energiapolitika terén"

- fogalmazott Obama a milánói Seeds&Chips nemzetközi élelmiszer-innovációs találkozón mondott  beszédében.

Az új elnökség alatt a klímaváltozás ellen szükséges lépések közül néhány lehet, hogy lassabban fog megtörténni, mint ahogy az más vezetővel történne - vélte Obama, hozzátéve, hogy ugyanakkor bizonyos benne, hogy az Egyesült Államok továbbra is a jó irányba fog haladni, mégpedig azért, mert a magánszektor már elköteleződött amellett, hogy a jövő záloga a tiszta energiában van, és a klímaváltozást figyelembe vevő befektetések már be vannak ágyazódva a gazdaságba.

A volt amerikai elnök beszédében védelmébe vette az Olaszországban és Európában általában a legtöbb helyen tabunak számító genetikai módosítás technológiáját is. "Persze óvatosan kell kezelni ezeket az új technológiákat, (.) de úgy gondolom, nem zárkózhatunk el előle" - fogalmazott.

Obama - akinek ez volt az első külföldi szereplése, amióta távozott az Egyesült Államok elnöki székéből - másfél órán keresztül beszélt a milánói találkozón, amelynek résztvevői ezért fejenként 850 eurót fizettek.

Beszédében arra is kitért, mennyire élvezi, hogy végre biztonsági intézkedések nélkül szabadon sétálgathat vagy beülhet egy kávézóba. "Most már csak a szelfik foglya vagyok, ami nagyjából ugyanolyan rémes" - tréfálkozott Obama, utalva arra, hogy ha sétálni megy, akkor minden második lépésnél valaki azonnal közös fotót akar készíteni vele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×