Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A rendőrség szerint megölték Görögország brazíliai nagykövetét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A brazil rendőrség szerint gyilkosság áldozata lett Görögország brazíliai nagykövete, feltételezhetően az ő holttestére bukkantak rá egy kiégett gépkocsiban Rio de Janeiróban, helyi idő szerint csütörtökön.

Kiriakosz Amiridisz december 26-án tűnt el, és utoljára hétfőn látták a Rio de Janeiro állam északi részén található Baixada Fluminense régióban - közölték.

A gyilkossági ügyben beismerő vallomást tett egy 29 éves brazil katonai rendész, aki a helyi sajtó szerint szerelmi kapcsolatban állt Amiridisz feleségével. A brazil hatóságok társtettsség gyanúja miatt elrendelték Francoise Amiridisznek, illetve három másik embernek is az őrizetbe vételét. A nyomozók vérfoltokat találtak annak a háznak a kanapéján, ahol az Amiridisz-házaspár az ünnepeket töltötte. A rendőrség feltételezése szerint Kiriakosz Amiridiszt ebben a házban gyilkolták meg, testét pedig helyi idő szerint szerdára virradóra ültették be egy általa korábban kibérelt kocsiba.

A rendőrség szerint a görög diplomata azonosítása különösen nehéz volt, mivel a holttest a tűzben szinte teljesen elégett.

Annak az autónak a rendszámtáblája, amelyben a holttestre bukkantak, megegyezik az 59 éves diplomata által bérelt járművével. A gépkocsit a brazil nagyváros Nova Iguacu nevű körzetében találták meg - jelentette a G1 hírportál a rendőrségre hivatkozva.

A Brazíliában működő görög diplomáciai képviselet közölte, hogy utoljára hétfőn beszéltek Amiridisszel. Követségi források a Folha de Sao Paulo című napilapnak azt mondták, hogy a nagykövet hivatalosan január 9-éig szabadságon van.

A Folha Vitória című brazil hírportál szerint a görög képviseletet január óta vezető diplomata Brasíliában él, ahonnan feleségével együtt december 21-én utazott el Rio de Janeiróba, hogy ott töltsék szabadságukat. A brazil fővárosba január 9-én terveztek visszatérni. A nagykövet eltűnéséről felesége értesítette a hatóságokat, miután férje nem tért vissza a közös nyaralóba.

Amiridisz 2012-től 2016-ig Líbiában dolgozott diplomataként, korábban, 2001 és 2004 között Rio de Janeiró-i főkonzul volt.