eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A nizzai áldozatok csaknem fele külföldi

A múlt heti nizzai terrortámadás 84 halottjának csaknem fele külföldi állampolgár. A 38 külföldi áldozat 19 országból származik - közölte kedd este a francia külügyminisztérium, miután minden áldozatot azonosítottak.

A külföldek a következő országokból származnak: Algéria, Belgium, Brazília, az Egyesült Államok, Észtország, Grúzia, Kazahsztán, Lengyelország, Madagaszkár, Marokkó, Németország, Olaszország, Oroszország, Örményország, Románia, Svájc, Törökország, Tunézia és Ukrajna - mondta Romain Nadal külügyi szóvivő.

Az áldozatok közül mintegy harmincan muzulmánok, többségükben francia-tunéziai kettős állampolgárok - közölte a nizzai muzulmán közösség egyik vezetője.

A sérültek listája még nem végleges, s a külföldiek számát nem közölte a külügyi tárca. A szóvivő annyit mondott, hogy 29 ország állampolgárai vesztették életüket vagy sérültek meg a támadásban.

A délkelet-franciaországi Nizzában múlt csütörtök este a tunéziai Mohamed Lahouaiej-Bouhlel egy bérelt hűtőkocsival belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe, és közben lövéseket adott le a város tengerparti sétányán.

A mintegy 300 sebesültből kedden még mindig 19-an voltak életveszélyes állapotban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×