eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hevesen támadták Trumpot a houstoni vitán

Hevesen támadták Donald Trump milliárdos üzletembert Marco Rubio floridai és Ted Cruz texasi szenátorok az amerikai elnökválasztás republikánus pályázói között helyi idő szerint csütörtökön lezajlott televíziós vitán, amely az utolsó volt a jövő heti "szuperkedd" előtt, amikor 11 szövetségi államban tartanak előválasztást.

A floridai szenátor tőle szokatlanul agresszív stílusban támadta Trumpot hatalmas vagyona és az illegális bevándorlásról vallott nézetei miatt. Rubio azt hangoztatta, hogy a New York-i milliárdos nem lenne sehol az ingatlanüzletben családi öröksége nélkül, "órákat árulna Manhattanben".

Cruz kifejtette, hogy Trump Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns gyenge republikánus kihívója lenne a november 8-án esedékes elnökválasztáson, és ha ő elbukna, akkor a milliárdost "lemészárolnák".

Rubio azzal vádolta meg Trumpot, hogy politikai tőkét akar kovácsolni abból, ahogy az illegális bevándorlás kapcsán változtatja álláspontját.

Trump ismét kifejtette: elnökként kötelezné Mexikót arra, hogy megfizesse az amerikai-mexikói határra tervezett, mintegy ezer mérföld hosszúságú, 10-12 milliárd dollárba kerülő kerítés költségeit.

Dagályos stílusa ellenére a milliárdos a megszokottnál valamivel visszafogottabban vitázott csütörtökön. Mérsékelt álláspontját védte a családtervezés és az Obamacare néven ismert egészségügyi törvénycsomag kapcsán is.

Trump három előválasztási győzelmével utcahosszal vezet a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között, legutóbb Nevadában aratott fölényes diadalt. Mostani óvatossága valószínűleg annak tudható be, hogy a március elsejei szuperkedden nehéz küzdelemre számít.

Az előrejelzések szerint jövő héten Cruz győzelme borítékolható Texasban, saját államában, ahonnan a júliusi elnökjelölő konvencióra az eddigiekhez képest a legtöbb delegáltat küldik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×