eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb városból menekülnek az emberek Délkelet-Törökországban

Naponta mintegy száz család hagyta el a délkelet-törökországi Nusaybin várost, miután Efkan Ala török belügyminiszter kedden bejelentette, hogy a biztonsági erők ott is felszámolják a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) barikádjait és lövészárkait - közölte vasárnap a Dogan török hírügynökség.

A lakosság attól tart, hogy a szintén főleg kurdok lakta Cizre városhoz és Diyarbakir tartomány Sur körzetéhez hasonlóan - ahonnan a török biztonsági erők két hónapja igyekeznek kifüstölni a PKK fegyvereseit - Nusaybinban is kijárási tilalmat rendelnek el. A helyiek elsősorban rokonokhoz menekülnek. A hírügynökség beszámolója szerint a környék buszállomásain a megszokottnál nagyobb tömeg tapasztalható.

Ala csütörtökön kijelentette: Cizrében már sikerrel eltávolították a barikádokat, hatástalanították a robbanószerkezeteket.

Az összecsapások azonban folytatódnak. Török sajtóértesülések szerint az elmúlt két hónap alatt a tilalom ellenére a százezres Cizrét nagyjából 40 ezer, Surt körülbelül 20 ezer ember hagyta el.

Törökország délkeleti részén két és fél év fegyverszünet után 2015 júliusában kezdődtek újra a harcok. A kurdok autonómiájáért küzdő PKK 1984-ban indított kormányellenes felkelése óta már mintegy 40 ezren vesztették életüket a konfliktusban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×