eur:
392.12
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Lezuhant egy amerikai vadászgép Arizonában

Lezuhant csütörtökön egy amerikai F-16-os harci gép Arizonában - közölte a légierő.

A hadseregnek egyelőre sem a baleset okáról, sem a pilóta állapotáról nincs információja.

A légierő közleménye szerint a vadászgép a Luke légi bázison állomásozó 56-os egység kötelékébe tartozott, és helyi idő szerint 8 óra 45 perckor csapódott a földbe az Arizona államban található Bagdad nevű kisváros közelében.

A légierő tudatta: a szerencsétlenség viszonylag távoli helyszíne és a terepviszonyok miatt egyelőre nincs tudomásuk arról, hogy mi történt a pilótával.

A CNA tajvani hírügynökség pénteken arról számolt be, hogy az eltűnt és feltehetően meghalt pilóta a tajvani légierő kötelékében szolgált. Kao Ting-Cseng 2007-ben végzett a tajvani légierő akadémiáján, és kiképzésen volt az Egyesült Államokban. A pilóta légi harcban használatos manővereket gyakorolt, amikor a vadászgép egyelőre ismeretlen okból lezuhant.

A tajvani légierő azt is tudatta, hogy segítenek abban, hogy Kao családja a Luke légi bázisra utazzon, valamint tajvani szakértőket is küldenek, hogy segítsenek kivizsgálni a történteket.

Az F-16-os a világ egyik legelterjedtebb harci repülőgépe. A Lockheed Martin által évtizedek óta gyártott vadászgépet a világ mintegy 20 országának légiereje alkalmazza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×