Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Törökországban elfogtak egy belga férfit, akit célpontok feltérképezésével gyanúsítanak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A török rendőrség őrizetbe vette egy marokkói származású belga férfit azzal a gyanúval, hogy ő lehetett az, aki az Iszlám Állam számára feltérképezte az egy hete Párizsban elkövetett terrortámadások kiválasztott helyszíneit - jelentette szombaton a Dogan török hírügynökség.

A 26 éves Ahmet Dahmanit a tengerparti Antalya egyik luxusszállodájában vették őrizetbe - adta hírül a Dogan, forrásainak megnevezése nélkül.

A jelentés szerint két másik, szíriai férfit egy közeli országúton fogtak el. Õket azzal gyanúsítják a török hatóságok, hogy az Iszlám Állam küldte őket Szíriából, hogy biztosítsák Dahmani biztonságos átjutását a török-szíriai határon, és éppen találkozni készültek marokkói származású belga férfival.

A török rendőrség terrorellenes részlege akkor figyelt fel Dahmanira, amikor egy repülőjárattal Antalyába érkezett, s követték őt a város Manavgat kerületében lévő luxushotelbe - írta a Dogan hírügynökség.

Törökország a jelek szerint átjáróházként szolgált a párizsi terrorcselekményeket elkövető iszlamisták számára.

A Habertürk török televízió egy napja azt jelentette, hogy menekültként a törökországi Izmir egyik szállodájában lakott két napig a párizsi nemzeti stadionnál múlt pénteken öngyilkos robbantást elkövető egyik terrorista, Ahmad al-Mohammad.