eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az oroszok közel fele tart terrortámadástól

Az orosz lakosság közel fele tart attól, hogy a szíriai orosz katonai beavatkozásért megtorlásul szélsőséges iszlamisták merényletet követnek el az ország területén - közölte a moszkvai Levada közvélemény-kutató központ pénteken.

A kevéssel az orosz utasszállító Sínai-félszigeti tragédiája előtt készített felmérés szerint az oroszok az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetet tartják a legnagyobb veszélyforrásnak ebből a szempontból. A megkérdezettek 48 százaléka tartotta valószínűnek, hogy terroristák bosszúból támadást hajtsanak végre Oroszországban.

A Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) nevű orosz légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó gépe október 31-én zuhant le a Sínai-félszigeten, a katasztrófában 224-en vesztették életüket. Korábban több nyugati kormány is azt valószínűsítette, hogy merénylet okozta az orosz gép tragédiáját, számos ország ezért felfüggesztette a Sarm-es-Sejkbe irányuló légi forgalmát. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet magára vállalta az állítólagos merénylet elkövetését, azt hangoztatva, hogy az megtorlás Oroszország szíriai beavatkozásáért.

Egyiptom és Oroszország viszont nem erősítette meg, hogy pokolgépes támadás miatt zuhant volna le az orosz repülőgép. Ettől függetlenül Moszkva a múlt héten felfüggesztette a Sarm-es-Sejkbe tartó menetrend szerinti járatokat, és külön légihídon hozta haza a Vörös-tenger partján fekvő üdülőhelyről ott rekedt állampolgárait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×