eur:
392.14
usd:
366.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tucatnyian meghaltak egy indonéziai karaoke bárban kiütött tűzben

Legalább 12-en meghaltak vasárnap Indonéziában egy karaoke bárban kiütött tűzben, további 71 embert, túlnyomórészt fiatalokat pedig füstmérgezés miatt kórházba kellett szállítani.

Az eset a kelet-indonéziai Celebesz (Sulawesi) szigetén, a közel fél millió lakosú Manadóban történt vasárnap hajnalban egy többszintes épületben, amelynek második emeletén csaptak fel a lángok. Egy rendőrségi szóvivő elmondta: még vizsgálják, hogy mi okozhatta a tüzet az Inul Vizta Bárban, az egyik legvalószínűbb feltételezés az, hogy rövidzárlat.

A rendőrség információi szerint az áldozatok között nincsenek külföldiek.

A Tribune News című helyi lap arról számolt be Rio Permana Mandagi tűzoltókapitányt idézve, hogy a szórakozóhelyen nem volt működő tűzoltókészülék. Sokan azok közül, akik a második és a harmadik emeleten tartózkodtak, a lángok és a füstképződés miatt nem tudtak elmenekülni. Szemtanúk elmondták, hogy az épületben nem lehetett hallani füstjelző készülékek riasztását sem.

Túlélők arról számoltak be, hogy az épületben pánik tört ki. "Nem éreztem jól magam, így kimentem a szobából, és akkor hirtelen megláttam a tüzet" - számolt be a történtekről egy 21 éves fiatalember, akit a Kompas.com hírportál idézett. Mint mondta, barátnőjével és négy barátjával egy karaoke szobát béreltek ki, és miután látta kint a lángokat, visszarohant a helyiségbe, riasztotta barátait, majd betört egy ablaküveget, hogy menekülni tudjanak, ami végül sikerült is nekik.

Celebesz népszerű a búvárok körében, ám a térség Balival ellentétben nem turistaparadicsom.

A karaoke egész Délkelet-Ázsiában kedvelt szabadidős tevékenység. A régióban az ilyen szolgáltatást, valamint ételt és italt is kínáló szórakozóhelyek egy része akár 20-30 különálló szobával is rendelkezik, ahol minden baráti társaság kedvére énekelheti a slágereket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×