eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hajléktalanszállást nyitott a pápa a Szent Péter tér közelében

Hajléktalanszállás nyílt Ferenc pápa kezdeményezésére a római Szent Péter tér szomszédságában.

A 34 fő befogadására alkalmas szállást a jezsuita rend egy ingatlanában alakították ki, ahol korábban utazási iroda működött. A napokban megnyílt, hajléktalanokat befogadó hely létrehozását a Vatikán támogatta. A szálláson az éjszakai hálóhelyet és a reggelit biztosítják a fedélnélkülieknek. Egy-egy személy legfeljebb 30 napig lakhat a szállón.

A pápa különösen szívén viseli a Vatikán környékén élő hajléktalanok ügyét. Tavaly decemberben több száz hálózsákot osztottak nekik, nemrégiben zuhanyozókat is kialakítottak számukra a Szent Péter téren, valamint ingyenes hajvágást is igénybe vehettek. Néhány hajléktalant meghívott a pápa egy látogatásra a Sixtus-kápolnába és egy vatikáni koncerten is vendégül látott nincsteleneket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×